Een goede keuze tegen milde tot matige spier- en ligament pijn.
NL
Flexagile
Hamburger Icon

Gonartrose: oorzaak & behandeling | Flexagile® Crème

Pijn als gevolg van gonartrose

Gonartrose is een aandoening die de consistentie van kraakbeen in het kniegewricht wijzigt.

Oorzaken

Wie over een goed geheugen beschikt, herinnert zich ongetwijfeld de tijd waarin bewegen een evidentie was. Door de jaren heen draagt ons lichaam een immens gewicht. De gevolgen doen zich ook gevoelen ter hoogte van de knieligamenten. Door de slijtage raakt ook het kraakbeen beschadigd, terwijl dat net het gewricht moet beschermen en fungeert als schokdemper. Hierdoor kunnen kleine scheurtjes en fracturen ontstaan. – Dat veroorzaakt gewrichtspijn.

Behandeling

Raadpleeg bij hevige of acute pijn altijd uw arts. Om gonartrose optimaal te behandelen is regelmatige lichaamsbeweging aangewezen: zwemmen, korte wandelingen of fietsen kunnen de knie mobiel houden, zonder deze te overbelasten. De warmte van verwarmende kussens, infraroodlicht of van een warm bad verlichten gewrichtspijn. Ook een pijnstillende en ontstekingsremmende crème, zoals Flexagile®, kan de pijn doeltreffend verlichten. Als uw klacht na 10 dagen niet minder wordt, of zelfs erger, gelieve dan contact op te nemen met uw arts.

Flexagile® Crème (vloeibaar smeerwortelextract) is een geneesmiddel. Mag niet toegediend worden aan personen jonger dan 12 jaar. Niet gebruiken in geval van zwangerschap, op open wonden, ogen of slijmvliezen. Lees aandachtig de bijsluiter. Geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies. Vraag raad aan uw apotheker. P&G Health Belgium BV/SRL.