Een goede keuze tegen milde tot matige spier- en ligament pijn.
NL
Flexagile
Hamburger Icon

Rugpijn: oorzaken & behandeling | Flexagile® Crème

Rugpijn

Rugpijn situeert zich heel vaak in de onderrug. We maken een onderscheid tussen specifieke rugpijn (veroorzaakt door bepaalde specifieke aandoeningen) en aspecifieke rugpijn (veroorzaakt door spierspanningen).

Oorzaken

Heel wat mensen worden door rugpijn gehinderd in hun vrijetijdsbesteding, bij huishoudelijke taken of bij het tuinieren. Maar wat vermoeit onze rug dan zo? Doorgaans wordt spierspanning veroorzaakt door een verstoord evenwicht en een gebrek aan mobiliteit. Maar ook slijtage van de ruggenwervel kan soms de boosdoener zijn. Ook kan de oorzaak van rugpijn soms ernstiger zijn; denk aan een wervelhernia of aan een vernauwing van de mergholte.

Behandeling

Bij rugpijn hebben we instinctief de neiging om de rug te ontzien. Maar we zouden net het tegenovergestelde moeten doen. In de mate van het mogelijke moet je trachten in beweging te blijven. Een rustige wandeling en een milde kinebehandeling kunnen bepaalde belangrijke spiergroepen versterken en een verkeerde houding corrigeren - blijf in geen geval in bed liggen. Om te beletten dat rugpijn u in uw bewegingen hindert, bestaan er pijnstillende en ontstekingsremmende crèmes die u maximaal 1 maand mag gebruiken; Flexagile® crème is daar een goed voorbeeld van. Onderzoek toonde aan dat Flexagile® crème doeltreffend werkt tegen acute lichte hoge- of lage rugpijn bij volwassenen. Raadpleeg in ieder geval uw arts bij hevige of acute pijn. Als uw klacht na 10 dagen niet minder wordt, of zelfs erger, gelieve dan ook contact op te nemen met uw arts.

De pijn vermindert!

Flexagile® Crème (vloeibaar smeerwortelextract) is een geneesmiddel. Mag niet toegediend worden aan personen jonger dan 12 jaar. Niet gebruiken in geval van zwangerschap, op open wonden, ogen of slijmvliezen. Lees aandachtig de bijsluiter. Geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies. Vraag raad aan uw apotheker. P&G Health Belgium BV/SRL.