Een goede keuze tegen milde tot matige spier- en ligament pijn.
NL
Flexagile
Hamburger Icon

Sportletsels: spierpijn na sporten | Flexagile® Crème

Tips bij sportletsels

Wie de dag graag actief en in beweging doorbrengt, heeft zich ongetwijfeld al vaker verwond - jammer genoeg kunnen we kleine ongevallen niet altijd vermijden. Maar als het gebeurt, moet u handelen om zwellingen en nutteloze ontstekingen te voorkomen.

Flexagile®, een pijnstillende en ontstekingsremmende crème bij sportletsels

Raadpleeg bij hevige pijn altijd uw arts. Acute verzwikkingen, spierkneuzingen en verrekkingen tijdens het sporten of bij een ongeval kunt u verlichten met Flexagile® crème. Die crème met pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen helpt bij het ontzwellen en bevordert het weefselherstel. Verder moet u ook ijs op de pijnlijke plek aanbrengen, de pijnlijke plek iets hoger leggen en ondersteunen met een kompres. Wat moet u nog doen? Welke maatregelen u bij letsels moet treffen, is gemakkelijk te onthouden met de RIKER-regel.

Rusten

Of u nu bezig bent met huishoudelijke of tuinklussen, aan het sporten of gewoon op stap bent, stabiliseer in de eerste plaats de betreffende zone. Hevige pijn en een ongewone gewaarwording zijn alarmerende tekenen die wijzen op een ernstiger letsel.

Breng ijs aan om de plek te koelen

Leg ijs op de pijnlijke zone. Door de koude gaan de bloedvaatjes samentrekken, waardoor zwellingen en bloedingen afnemen. Hiervoor kunt u verfrissende sprays, koude kompressen, ijs of cold packs gebruiken.

Breng een kompres aan

Om te vermijden dat de zone van het letsel verder zwelt of dat de bloeduitstortingen zich verspreiden, brengt u op de gekwetste zone best een druk aan. Een optimaal resultaat bekomt u door een afkoelend kompres met elastische band aan te brengen.

Elevatie en rusten

Laat het gekwetste deel rusten in een hoge positie, d.i. liefst boven harthoogte. Hierdoor daalt de bloeddruk in de gekwetste zone, waardoor zwelling en pijn niet toenemen.

Flexagile®, pijnstillende en ontstekingsremmende crème

Flexagile® Crème (vloeibaar smeerwortelextract) is een geneesmiddel. Mag niet toegediend worden aan personen jonger dan 12 jaar. Niet gebruiken in geval van zwangerschap, op open wonden, ogen of slijmvliezen. Lees aandachtig de bijsluiter. Geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies. Vraag raad aan uw apotheker. P&G Health Belgium BV/SRL.